Monthly Archives: február 2017

C+D vitaminPácienseim többször is megkérdezték már tőlem, hogy lehet-e fedezni a szervezet tápanyagszükségletét ételek segítségével. Szerintük ugyanis, ha teljes értékű, friss, feldolgozatlan ételeket fogyasztanak és teljesen stressz mentes életet élnek (bá kétlem, hogy van ilyen), akkor elégnek kellene lenni  a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, antioxidánsoknak és más tápanyagoknak. Véleményem szerint nem ennyire egyszerű a dolog. Ugyanis, bármennyire is tökéletes az étrendünk számos tényező befolyásolja az elfogyasztott ételeket. Nem mindegy, hogy milyen talajban voltak a zöldségek lés gyümölcsök, hogyan szállították és tárolták azokat és milyen mértékű genetikai módosításon estek át. Éppen ezért szerintem nem kerülhetjük ki a táplálékiegészítők fogyasztását. Nézetemet alátámasztja több tudományos adat is, melyek rámutatnak, hogy a táplálékkiegészítők a biokémiai működésünk és az anyagcserénk elengedhetetlen segítői. A vizsgálatok olyan tápanyagok hiányát mutatták ki, mint az Omega-3 zsírsavak, a D-vitamin, a folsav, a cink, a magnézium vagy a vas.

hullamkarton dobozÉletem során többféle költözésben volt már részem, hiszen költöztem lakásból családi házba, egyik irodából a másikba, belföldre és külföldre, egy fordulóval és több kanyarral. Minden költözködés nagyon izgalmas volt, hiszen mindegyikben volt valami, ami különlegessé tette. A legnehezebben élveztem elárulom a legjobban. Ennél a költözésnél több törékeny csomag is volt, néhány antik bútor, melyek rendkívül értékesek voltak és volt köztük több hangszer is (zongora, nagybőgő és például dob felszerelés is). A lakás és a hozzá tartozó próbaterem egy zenekar vezetőjéé volt, akinek felesége ragaszkodott ahhoz (nagy örömömre), hogy ő maga pakolja össze mindazt, ami a lakásban van. Egyedül annyit kért, hogy az előre megbeszélt költöztetési idő előtt biztosítsunk számára néhány erős költöztető dobozt, melybe biztonságosan bele tud pakolni anélkül, hogy dolgaik összetörnének vagy szétszakadnának a dobozok az emelgetés során. Ez számomra nem okozott problémát, hiszen rendelkezésünkre állnak a költöztető dobozok és azok szabadok is voltak éppen.

ledes izzoNem szeretek sok időt eltölteni ajándékok vásárlásával, mert sajnos nagyon nehezen jön az ihlet. Mindig rengeteget kell gondolkodnom, hogy kinek mit vegyek. Az utóbbi időben az interneten intézem vásárlásaimat, férjem születésnapi ajándékát is onnan szereztem be. Férfias és találó ajándékot szerettem volna, és mivel tudom, hogy szereti az autóját, ezért mindenképpen autós kelléket akartam neki venni. Így jutottam el a royaltuning.hu weboldalra, ahol rengetegféle kiegészítőt találtam, mint például ledes izzók, kulcstartók, antennák, fóliák, felnicsíkok, matricák stb találhatóak. Könnyen és gyorsan meg tudtam vásárolni, amit szerettem volna, köszönhetően a weboldal egyszerű kezelhetőségének. Gyorsan feldolgozták megrendelésemet, amit hamarosan precízen házhoz is szállítottak. Nagyon meg voltam elégedve a minőséggel, így bátran ajánlom mindenkinek, hogy vásároljon a weboldalukon. Ma már a legtöbben interneten vásárolunk, sok időt megspórolunk, így több jut más fontos dolgokra! Pórbálja ki Ön is!

boritekologepMár nézegetem néhány hónapja a borítékoló gépeket, de nem tudtam döntésre jutni, melyiket is válasszam. Kipróbáltam több eszközt is, míg végül cégtársammal egyetértésben a Relay 7000/8000 borítékoló gépet választottuk. Ez egy nagykapacitású asztali borítékoló gép melyet modern külsővel és fejlett technológiával gyártottak. Bemutatója szerint nagyobb forgalmú irodákba ajánlják hiszen 5400 darab levelet képes óránként borítékba tenni, ami akár havi 200000 boríték megtöltését is jelentheti. A borítékoló gép kettőtől négytálcás változatig megvásárolható. PacPilot kezelőpanelének köszönhetően nagyon egyszerűen kezelhető és képes akár 24 munkafeladat tárolására is. Az eszköz képes a legkisebb borítéktól egészen a C4-es (A4-nek megfelelő) borítékig kezelni. A borítékoló gép újratölthető akár anélkül is, hogy megállítanánk a gépet, sőt a gépürítés funkcióval megtisztíthatjuk a gépet egyetlen gomb megnyomásával a benne maradt anyagoktól, így biztos, hogy a másnapi munka kezdetekor az előző munkanap anyaga nem okoz gondot.

pranashopNagyon sokat hallottam már a mandalákról, de eddig nem kerültem közelebbi kapcsolatba egyikkel sem. Valószínűleg, ha nincs kolléganőm, akkor most is tudatlan lennék és nem díszítené egy saját magam által készített mandala hálószobám falát. Karácsonyra azonban egy mandala készítést kaptam tőle ajándékba, ami mint elmondta egy meditatív szertartás, vagyis egy elmélyülő gyakorlatsor. Én saját mandalámat közel két hét alatt készítettem el, ami bizony nem is sok idő, ha figyelembe vesszük azt, hogy az egyes mandalák elkészítése akár több hónapot is igénybe vehet. Ennek oka az, hogy a nagyobb vallási ünnepekre akár több méter átmérőjű mandalát is készítenek, amit az ünnep után megsemmisítenek. Ennek okát metafizikai és mély vallási magyarázatokban kell keresni. A mandala a Teremtőt, mint központot szimbolizálja, amint koncentrikusan kibomlik abból minden létező, a világ és annak minden teremtménye. A mandala a rend, a harmónia, az egység, az arányosság, az átláthatóság és a szimmetria megtestesülése. - https://www.pranashop.hu/