Monthly Archives: január 2017

gyerekbútorKezdő szülőként legtöbbször gondot okoz az, hogy hogyan is kellene hozzákezdeni a gyerekszoba berendezéséhez, milyen gyerekbútorokat kellene beszerezni. A feladat valóban nem egyszerű, így tapasztalt lakberendezőként szeretnék adni néhány tanácsot. Elsőként azt kell eldöntenünk, hogy milyen funkciót szánunk a gyerekszobának. Ez nagyon fontos, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy csak aludni fog ott a gyerek vagy játszani esetleg tanulni is. Azt tudnunk kell, hogy minél több funkciót kell ugyanabban a helyiségben megoldani annál nagyobb szobára lesz szükség. A hozzám fordulóknak azt szoktam javasolni, hogy ha tudják, akkor válasszák szét a funkciókat, vagyis rendezzenek be egy pici hálót és egy nagyobb játszós illetve tanulós szobát. Persze erre a legritkább esetben van lehetőség. Hely spórolás szempontjából a szülők többsége a többfunkciós gyerekágyat választja, mely a pihenés mellett lehetőséget ad az apróbb kabalák, játékok tárolására, sőt sokszor a ruhák elhelyezése is egyszerűbb, ha ilyen gyermekágyat választunk.

relax székAz utóbbi időben nagyon sokat dolgozok munkahelyemen és otthon is annak érdekében, hogy ki tudjunk evickélni a szakadékból, ahová az elmúlt években kerültünk anyagilag. Fő munkahelyem mellett több mellékállásom is van, ám ezek közül szerencsére többet tudok otthon is csinálni, így családomat látom és gyermekeim is találkoznak velem napi szinten. Feleségem mindenben támogat, vezeti munka mellett a háztartást, ellátja a gyerekeket, és ha szükséges még nekem is besegít. Így nem csoda talán, ha mindketten fáradtan ülünk le néhány percre esténként, mielőtt aludni indulunk. Ekkor tudunk igazán elbeszélgetni, áttekinteni hogyan is állunk. A legalkalmasabb ezekhez a beszélgetésekhez egy relax szék, melyben megpihenhetünk az egész napos fáradalmak után. Relax székeinket már közel tíz éve használjuk, hiszen akkor kaptuk anyósoméktól azokat, amikor beköltöztünk. A fa vázas relax széken műbőr kárpitozás van, ami praktikus, hiszen könnyen letörölhető és tisztítható is, lábtartó azonban nem tartozik hozzá.

Imperial mini boxA kedvesemmel most ünnepeljük majd a harmadik házassági évfordulónkat. Nem szoktunk nagyon ajándékozni,inkább kisebb hétköznapi meglepetésekkel szoktuk kedveskedni egymásnak. Idén arra gondoltam, hogy küldök neki egy szép virágcsokrot de mivel ezt elcsépeltnek találom és valami különlegesebbet szeretnék így el kezdtem kutakodni a neten. Több oldalt is találtam ahol máshogy értelmezik a virágcsokor fogalmát. Dobozba teszik akár mintákat kialakítva a levágott gyönyörű rózsákat. Az imperialroses kínálata fogott meg leginkább. Egy mini boxot rendeltem aminek a tartalma 24 szál vörös rózsa de egyébként lehet választani színeset is. Minden szál rózsa végén egy fiola van amit vízzel töltenek meg, hogy a rózsák sokáig frissek maradjanak. A feleségem munkahelyére rendeltem. Igazi meglepetés volt számára és nagyon meghatódott. Rögtön felhívott amint megkapta. Ez egy remek alternatíva ha valaki nem egy egyszerű virágcsokrot szeretne a kedvesének. Az imperialroses tökéletes választás.