Monthly Archives: augusztus 2016

adótanácsadás1Most kicsit eltérek ettől a témától, mert eszembe juttatta a mai eseményeket. Egy éve vettünk egy lakást, tudtuk, hogy a sok költség mellett még számítanunk kell egy illetékre, amit meg kell fizetnünk majd a NAV felé. Így egy évvel később meg is kaptuk a csekket, nem kis összegről, pedig ez már a kedvezményes összeg. Ezen felül van 15 napunk reagálni. Vagy befizetjük vagy fellebbezünk. Nagyon szeretem ezt a hozzáállást mindenki részéről. Ha mi szeretnénk valamit, hónapokig húzzák az ügyünket, de ha nekik kell valami tőlünk, rögtön, azonnal. Ha egy évig ültek az illeték megállapításán, akkor nem gondolom, hogy annyira sürgős volna. Természetesen ezzel nem kísérletezhetek, hiszen akár késedelmi kamatot is felszámolhatnak. A másik dolog, hogy rendben van, hogy törvény írja elő ezt. De mi jogon kell nekem fizetni egy lakásvásárlásért még az államnak is, ha egyszer kifizettem mindent a lakással kapcsolatban. Tudom, ez így van, ezt kell szeretni és elfogadni. Adótanácsadás információk online: www.bfbconsulting.hu

nyugdíjbiztosításKolléganőm azt kérdezte tőlem a hét elején, hogy rendelkezek-e már nyugdíjbiztosítással, és ha nem, akkor szeretnék-e kötni. Abban a pillanatban azt sem tudtam miről beszél, hiszen számomra pályakezdőként még nagyon messze van a nyugdíjba vonulás, addig még nagyon som minden változhat a világban. Ettől függetlenül utána néztem kicsit, hiszen édesanyáméknak elképzelhető, hogy érdemes lenne már vele foglalkozni. Megtudtam, hogy a nyugdíjbiztosítás egyfajta életbiztosítás, melynek megkötése esetén a biztosító bizonyos esetekben szolgáltatást nyújt. Ilyen esemény például az öregségi nyugdíjkor elérése vagy jelentős egészségi állapot romlás. Az egyik weboldalon örömmel olvastam, hogy akár adójóváírásra is lehetőség van, melynek összege 13000 Forint is lehet. Örömöm azonban nem tartott sokáig, mert néhány sorral lejjebb kitértek ennek a feltételeire is, melyek között szerepelt, hogy ehhez havi 54000 forintot kellene félretenni. Erre biztos vagyok benne, hogy szüleimnek nincs módja, de a lehetőséget megemlítem majd nekik.

military webáruház

military webáruház

Gondolom nincs annál szebb amikor az ember kimegy a szabadba kirándul tüzet rak sétál felfedezi az erdőket de talán még jobb hogy ha találsz egy kempinget ahol fel tudod állítani a sátrat és a szabad ég alatt tudtok aludni te és a családod. Nagyon sok kemping található itthon is érdemes őket kipróbálni főleg a balaton mellett egy jó bringázás összekötni de külföldön is rengeteg camping van a tenger mellett például olaszországban is kempingeztünk és nagyon tetszett mindenkinek. A kemping egy teljesen más élet stílus nem olyan mint a hotel érdemes mindenképpen kipróbálni mert lehetséges hogy neked jobban fog tetszeni. A Terepen webáruházban találtam nagyon sok kemping kelléket, sátrat és kemping bútort. Azért ajánlom neked is mert tudom milyen terveid vannak és nagyszerű termékek vannak hatalmas választékban kapható. Nagyon kedvező árakon kaphatóqak ezek a termékek a neten kérlek nézz körül te is ebben a webáruházban és jó vásárlást kívánok neked kedves olvasó. Ne felejtsd el megnézni a sátrakat.

műanyag nyílászárókAmikor már elképzeltük azt, hogy mekkora, milyen formájú, színű és anyagú legyen az új nyílászárónk, akkor nézzük meg azt is, hogy a kiválasztott új ablakot milyen a vasalattal készíti a gyártó. Ezen múlik majd ugyanis az, hogy milyen jól fog majd záródni, hogy mennyire lesz tökéletes a hő- és hangszigetelése és hogy mennyi ideig is használhatjuk majd az új ablakunkat. A mai, korszerű műanyagablakok közül válasszuk azokat, melyek stabil acélmerevítéssel és biztonsági vasalatelemmel vannak ellátva. Ha így teszünk több évtizedig nem lesz gondunk a nyílászárókkal. Az online kínálatokban tehát olvassuk el részletesen a leírásokat, informálódjunk a vásárlás, a megrendelés előtt és hozzunk olyan jó döntéseket, melyeket még sok-sok éven át nem fogunk megbánni. Csökkentsük a fűtés- és áramszámlákat, zárjuk ki a huzatot, az utca forgalmának a zaját pontosan záródó, kiváló minőségű műanyag ablakokkal!