Monthly Archives: augusztus 2014

Screen Shot 2014-09-12 at 09.33.47Én mindig is azt vallottam, hogy egy igaz barátságot nem tehet az tönkre, ha más zenét szeretünk, más filmek iránt érdeklődünk és más futball csapatnak szurkolunk. Egy igazi barátság szerintem ugyanis már a bölcsődében, az óvodában vagy a játszótéren kezdődik, akkor, amikor ezek a dolgok még  egyik félnél sincsenek jelen. Persze jó, ha azonos az érdeklődési kör, de tapasztalatból tudom, hogy a más érdeklődés is hozhat kellemes pillanatokat. Legjobb barátnőmmel már születésünk óta ismerjük egymást és szinte össze vagyunk nőve, mivel szomszédok voltak a szüleink és most közös albérletben élünk. Életünk nagyon mókás és nyugodt, hiszen eltérő érdeklődési körünk ellenére is tudunk közös programokat szervezni. Egy dologban nem egyezünk csupán, mégpedig abban, hogy melyik a legjobb magyarországi futballcsapat. Szerinte az FTC a sztár, míg én inkább a DVTK-nak szurkolok. Persze ez nem választ el bennünket és hogy lássa, tisztelem csapatát még egy sas nyaklánccal is megleptem  a stadion átadójuk napján.

04Mikor örömmel birtokba vettük a nyáron megörökölt hétvégi házat még nem igazán sejtettük, hogy gondok vannak a vízellátással és újra kell majd a teljes vizesblokkot terveznünk. Bevallom, városon felnőtt emberként azt sem tudtam, mi kell a felújításhoz, csupán szomszédjaim javaslatát tudtam követni. Közülük mindegyik azt javasolta, hogy mindenképpen szerezzünk be egy szivattyút, hiszen anélkül nem fogjuk tudni megoldani a szükséges víz házba juttatását. Tanácsot mindegyik adott, ám azt, hogy milyet és honnan válasszak egyik sem tudta megmondani. Szerencsére munkatársam kicsit jobban otthon van a családi házzal járó dolgokban, így ő azonnal azt javasolta, hogy keressem meg a szivattyú webáruház szakembereit, akik mindenféle kötelezettség nélkül válaszolnak kérdéseimre és adnak nekem tanácsokat a munka megkezdéséhez és a legoptimálisabb szivattyú kiválasztásához. Tanácsát szerencsére meg is fogadtam, így biztos lehetek abban, hogy a családom számára leginkább megfelelő és a legjobb teljesítményű szivattyút sikerült beszereznem.

Képernyőfotó 2014-08-03 - 22.15.24Nem túl nagy bolt a miénk, ahol dolgozom, de szeretem, mert a visszatérő vevőkkel jó a viszonyunk. Családias a légkör, sokan járnak hozzánk a közeli szupermarket helyett. Idősek és fiatalok, kismamák és munkába sietők keresnek fel bennünket az év minden hónapjában. A tavasz és a nyár mindig derűs és jó hangulatú, az ősz és a tél viszonyt állandó problémát hoz. Ez pedig a fűtés. A kasszánál mindig fázunk. Ez van ugyanis a bejárathoz a legközelebb. Egy üzletben nem lehet túl meleg, hiszen a vevők kabátban, sapkában válogatnak. Ha nagy lenne a meleg, akkor hamar távoznának. Így marad a hűvösebb levegő és még egy pulóver a testünkön. A kasszánál a lábunk fázik viszont a legjobban. Idén kértük, hogy legyen egy kis helyi melegítőnk. A tulajdonos megértette kérésünket és egy infrasugárzót állított a pulthoz. Kis készülék nagy meleggel. Közvetlenül minket melegít nem a levegőt, így tökéletes megoldásnak bizonyult.