Monthly Archives: július 2014

Képernyőfotó 2014-07-30 - 13.50.04Az utóbbi hetekben egyre több negatív hír ér amelyek többsége sajnos családommal és barátaimmal kapcsolatosak. Eddig az ilyen típusú hírek nem zavartak meg annyira, hogy ne tudtam volna koncentrálni a munkámra, családomra vagy ne tudtam volna aludni, de az évek múlása már megváltoztatta ezt is. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy napközben ingerült vagyok, szinte ok nélkül szólok rá családom tagjaira, és egyre többször töltöm az éjszakákat is a hálószobától és a komló toboz kivonat is, melyek jótékony hatását már több helyen is hallottam és olvastam.távol ébren. Persze ennek örülhetek is, mert sokkal több dolgot meg tudok csinálni, de szomorkodhatok is miatta, mivel érzem magamon a fáradtságot. Gyógyszerész ismerősöm talán ezért ajánlotta, hogy próbáljam ki a Valeriana Relax étrend-kiegészítő lágyzselatin kapszulát, mely összetevői hozzájárulnak a normál idegállapot, a lelki egyensúly fenntartásához és az egészséges alváshoz. Hatóanyagai között szerepel a macskagyökér kivonat, golgotavirág virágos hajtás kivonata

Képernyőfotó 2014-07-31 - 15.49.07A kihívott szakember szerint mi is felelősek vagyunk a penészesedésért. Nem jártuk ugyanis körbe megfelelően a lakásfelújításkor a beépített és felhasznált anyagok és nyílászárók előnyeit és hátrányait. Csak az lebegett a szemünk előtt, hogy spórolhassunk a fűtésszámlán, hogy ne fűtsük a kinti levegőt. Ezért szépen körbeszigeteltük a házat és új, párazáró ablakokat és ajtókat tettünk a régi, fa nyílászárók helyé. Ezzel pedig meggátoltuk a téli időszakban a szellőzését a háznak. Csak akkor volt lehetőség a levegőcserére, ha kinyitottuk az ablakokat. Úgy tűnik többször kellett volna, hiszen a páralecsapódás miatt penészfolt alakult ki a konyhában és a fürdőszobában is. A nyílászárók most már maradnak, a szellőztetés gyakoriságán változtatunk, de a szakember ajánlásával penészölő falfestékkel is kifestettük a lakást. Így megszüntetek a nedves falak, helyette száraz felület lett mindenhol és egészséges, tiszta levegő minden helyiségben.

PJ01Ha sugárzóan nézel ki, akkor biztosan jól is érzed magad. Igaz ez a hétköznapi viseltre és az alkalmi ruhadarabokra is. Aki csinosan van felöltözve, aki ízlésének és stílusának megfelelő ruhákba bújik, az mindig határozott, derűs és jókedvű. Bevalljuk vagy sem, nagyon fontos, hogy mit viselünk. Csak a nekünk tetsző darabokban fogjuk ugyanis nagyon jól érezni magunkat. Olyan ruhadarabokat választunk tehát a mindennapok során, amiben nem érezzük feszélyezetten és kényelmetlenül magunkat. Ha ez igaz a nappalokra, akkor az éjszakákra még inkább igaznak kell, hogy legyen. Ahhoz, hogy kényelmesen alhassunk, hogy az álmunk zavartalan legyen nem mindegy, hogy miben térünk nyugovóra. Az egyedi tervezésű női és férfi pizsamákban biztosan pihentető lesz az alvás. Fontos a megfelelő anyag és fazon választás. És persze meg kell találni a hozzánk leginkább illő stílust és színösszeállítást is. Pizsamában is lehetünk sugárzóan magabiztosak.

Képernyőfotó 2014-07-31 - 14.48.04Mikor elkezdtem kipakolni dédszüleim házából nem is sejtettem, hogy milyen értékes kincsekre fogok bukkanni. Megtaláltam a gyermekkoromban gyakran használt fakockát, rátaláltam az emlékezetes meséket tartalmazó könyvekre és előkerült dédnagyapám kávéivásához szükséges kézi őrlő is. Ezek mindegyikén már látszik az idő múlása és mindegyik jócskán megkopott már, de számomra nagyon fontos emlékek fűződnek mindegyikhez. Mivel szerettem volna közelebb lenni hozzájuk, elvittem őket saját otthonomba. Férjem először nem örült a sok régiségnek, ám indokomat meghallgatva elfogadta döntésemet. Aznap este már a megtalált meséskönyvekből olvastam gyermekeimnek és megmutattam nekik a régi fakockát is. A kávé őrlőt azonban legnagyobb bánatomra már nem lehetett használni, tönkre ment az évek során, pedig szerettem volna kipróbálni az azzal készült friss kávét. Szomorúságomat csak az enyhítette kicsit,, mikor férjem megmutatta a Brewbar weboldalát, ahol nagyon hasonló őrlőt lehet beszerezni. Valószínűleg rendelek is belőle, és reménykedek benne, hogy dédunokáim legalább annyira örülnek majd néhány évtized múlva az enyémnek is.

Hifi2Amikor megvettem végre a harmadik autómat, már a hazafelé tartó utamon tudtam, hogy a hangfalakat le fogom cserélni. Használt autó révén már a rádió is ideje múlt darab volt benne, de hát nem is ezekért szerettem bele. Álmaim autója nem lesz belőle soha sem, ha benne hagyom ezeket a darabokat. A döntés meg volt, jöhet a kivitelezés. Olyan áruházat kellett keresnem, ahol a frissen szerzett Volkswagen Golfomhoz párban kaphatok ajtópanelt hangrendszerrel, autohifi szerelési anyagokat és megfelelő autórádiót is. Az internet most is segített, éppen úgy, mint mikor az autó után keresgéltem. Egy helyen megvettem mindent és vártam, hogy a szerelő elvégezze az átalakítást. Teljes felszereltséggel indultam bemutatni szüleimnek legújabb szerzeményem. Büszke és elégedett voltam, hisz végre olyan autó volt alattam, amire mindig is vágytam. A hosszú utakon a munkahelyre, a vidéki családlátogatásokra most már bármikor elindulhatok vele.