Monthly Archives: április 2014

Képernyőfotó 2014-05-12 - 21.01.26Mikor megrendeltük kisfiuk számára a bútor webáruházból a Nebuló ifjúsági tanulósort még nem volt sajnos a termékek között gyermekméretű forgószék, amelyik nagyságba is megfelelt volna az  íróasztalhoz. Megpróbáltuk megkeresi hozzá a megfelelő méretűt, de vagy a színe nem illett a gyerekszobába, vagy az ára nem volt elfogadható számunkra. Le is tettük arról, hogy forgószéket vásároljuk és a tanulósarok kialakításához egy irodai széket vettünk elő. Gyermekem azonban nem adta fel és folyamatosa rágta érte folyamatosa a fülüket. Kitartása meg is hozta a sikert számára, mert a hétvégi étkező garnitúra keresése közben nemcsak a megfelelő méretű és kinézetű étkezőasztalt és a hozzá leginkább illő étkezőszékekre találtuk rá, hanem különböző forgószékeket is találtunk a kisbútorok között. A gázliftes magasságállítóval szerelt kisméretű forgószékek között nemcsak gyermekméretűt találtunk, így elgondolkodunk azon, hogy inkább a felnőtt méretű. magasabb háttámlájú irodai forgószéket fogjuk választani neki.

Képernyőfotó 2014-05-08 - 22.06.37Ha szétnézünk környezetükben, bizony észrevesszük azt a tényt, hogy egyre többe végeznek ülőmunkát, hiszen az irodákban és hivatalokban nagyon komolyan megszabott munkarend szerit telik el a munkaidő és az egyre jobban elterjedő, otthonról végzendő munkák is jelentős részben számítógépes tevékenységet igényelnek, vagyis, ülünk kell ezek végzése közbe is. Ezért nem mindegy az, hogy a napjaink nagy részét kitevő munka milyen székben történik, hiszen hatalmas jelentősége van ennek egészségügyi szempontból is. Mivel egy irodában nincs lehetőség arra, hogy személyre szabott ülő alkalmatosságot szerezzünk be, olyan széket kell választani, ami több szempontból is szabályozható, hogy azt valóban a saját igényeire tudja szabni mindenki, azaz annak dőlésszöge, magassága, támlája választható, a párnázata pedig kényelmes, ergonomikus habszivacsos kell, hogy legyen, hiszen az szinte minden testalkathoz alkalmazkodik. Jó hír az, hogy ilyen irodai széket találhatunk az onliepapirbolt.hu oldalon is, így akár az irodaszerekkel együtt is meg lehet rendelni azt.

vizipipaTestvérem kérésére belvárosi utam során betértem a 11. kerületben lévő vízipipa áruházba, ahol dohány frissítőt és dohány ízesítőt kellett vásárolnom. Az eladó a termékek keresése közben rákérdezett, hogy vízipipa ásványt nem szeretnék-e vásárolni. Mivel én nem szoktam vízipipázni nem is tudtam, hogy mire való az. Elmagyarázta, hogy a vízipipa kő tulajdonképpen a vízipipa dohány alternatívája, alkalmazásukkal egy teljesen új vízipipázást érhetünk el és alkalmazható ezekhez is a vízipipa dohány illetve az ízesítők is. A dohányhoz képest több előnye is van. Ilyen előny például az, hogy 0% nikotint tartalmaz. így a fiatal korosztály is biztonságosan és bátran kipróbálhatja az élményt, mivel nem alakul ki semmilyen függőség. Szén-dioxid, szén-monoxid is kevesebb, így gyengébb, nincs ereje és szédülést sem okoz A vízipipa kavicsok többször felhasználhatóak, használat után kivilágosodnak és mosás után valamelyik ízesítővel újraízesíthetőek. Eddig én teljesen elzárkóztam a vízipipától, de azt hiszem, ezzel a lehetőséggel megbarátkozok és legközelebb bekapcsolódok a társaságba, ha vízpipa követ használnak.